SİVAS / AKINCILAR - Akıncılar Anadolu İmam Hatip Lisesi

Eyl

Okulumuzun yeni eğitim öğretim yılı için gerçekleştireceği rehberlik ve psikolojik danışmanlık çalışmalarımızı geçen yıl alınan kararlar ve  yapılan uygulamaların istişaresi doğrultusunda gerçekleştirerek,sene içinde yapılması gereken çalışmaları planlamak üzere rehberlik yürütme komisyonu toplantımızı yaptık.

Eyl

Akıncılar Aihl ailemize yeni katılan üyelerimiz olan 5.sınıflarımıza koridorlarımızda imam-hatipte ilk günüm temalı karşılama posteri hazırladık,ilerki yıllara birer hatıra fotoğrafı bıraktık.

Eyl

2023-24 Eğitim Öğretim Yılı'nın başlaması ile okulumuzda öğretmenler kurulu toplantımız gerçekleştirildi,bir önceki eğitim öğretim yılını değerlendirerek sene içinde yapılacak çalışmalar için istişarelerde bulunduk.Yeni eğitim öğretim yılının tüm ülkemiz için hayrlı olmasını temenni ediyoruz.

Nis

Ramazan ayının maneviyatını ve coşkusunu anlatan manileri bulmak için Ortaokul ve lise kademelerinde ayrı ayrı gerçekleştirdiğimiz, öğrencilerimizin büyük ilgi gösterdiği Ramazan manisi yazma yarışması sona erdi.

Birbirinden güzel manilerin okunduğu yarışmamızın kazananları ödüllerini aldı. Önemli bir Ramazan geleneğini yaşatmak için yaptığımız etkinliğin ortaokullardaki kazananları;

1. Esmanur ARSLAN (6-A)

2. Ahmet Veli SATILMIŞ (5-A)

3. Elif Naz ARSLAN (6-A)

Lise kategorisinde ise;

1. Salih KURUÇAY (9-A)

2. Beytullah SÖZEN (11-A)

3. Melisa HATİPOĞLU (9-A)

Yarışmaya yoğun katılım gösteren öğrencilerimize ve organizasyonda emeği geçen Türkçe Öğretmenimiz Medine HAN ile Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Ayşen Songül TAŞKIRAN'a teşekkür ederiz.

Mrt

Mesleki Tatbikat Uygulamaları kapsamında öğrencilerimiz, ilçe merkez ve köylerimizdeki camilerde Cuma Namazlarında İmam-Hatiplik ve müezzinlik yapmaya devam ediyorlar.

Öncelikle okul uygulama mescidimizde Cuma Namazı kıldıran öğrencilerimiz, şimdiye kadar Akıncılar Merkez Camii, Tarihi Hatipoğlu Camii, Toki Camii, Yeşilyazı Camii, Minnetoğlu Camii, Ortaköy Camii, Derecik Köyü Cami, Yağlıçayır Köyü Camii, Yusufşeyh Köyü Camiilerinde imamlık yapmışlar, hutbe irad etmişlerdir.

Akıncılar İlçe Müftülüğü ile hazırladığımız program dahilinde uygulamalar devam edecektir.

Cuma Namazı kıldıran genç hatiplerimize başarılar diler, öğrencilerimizi yetiştiren öğretmenlerimize ve bizlerden yardımlarını esirgemeyen camii görevlilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuz öğretmenleri tarafından 'Güvenli internet kullanımı ve kişisel verilerin korunması' konulu bilgilendirme videosu izlenerek konunun önemine dikkat çekildi.

Nis

Geri Dönüşüm Muhteşem Olacak isimli eTwinning projemizin kapanış sergisi gerçekleştirildi. Okulumuz öğretmenlerinden Ömer Burak EKER in rehberlik ettiği projede 4 lise öğrencimiz görevliydi. Proje üyeleri okulumuzda "verimli geri dönüşüm ve çevre bilinci" oluşturmak için çeşitli ürünler hazırlayıp bilgilendirmelerde bulundular. Gayretlerinden ötürü öğrencilerimize teşekkür eder, hayatlarında başarılar dileriz.