SİVAS / AKINCILAR - Akıncılar Anadolu İmam Hatip Lisesi

Şbt

Manevi iklimimizin en güzel mevsimi olan üç ayların yeniden teşrifi dolaysıyla okulumuzda ilçe diyanet personeli ve Akıncılarlı misafirlerimizin katılımlarıyla Hoşgeldin Üçaylar temalı program düzenlendi.Kuran tilaveti ile başlayan programımızda çeşitli ilahiler, kaside ve şiirler okundu,dualar edildi.programımız Akıncılar Hatipoğlu Camisi İmam Hatibi Mustafa AKBULUTun Üç aylar ve sabr göstermek konulu vaazı ile son buldu.Emeği geçen öğrencilerimiz ve Program koordinatörü İHL Meslek Dersleri Öğretmeni Uğur AYKAN'a teşekkür ederiz.

Şbt

MEB tarafından ilan edilen dönemsonu etkinlikleri çerçevesinde okulumuz Türk dili ve edebiyatı öğretmeni Merve KAHREMAN tarafından organize edilen şiir dinletisi programı gerçekleştirildi.Programa Akıncılar Kaymakamı Sayın Saltuk Buğrahan AÇIKBAŞ,Akıncılar Belediye Başkanı Sayın Hasan ŞEN ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Şaban BALCI katılım göstererek öğrencilerimizle hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Ara

"Okulumda Sağlıklı Besleniyorum!" programının ilimizde uygulandığı 22 okuldan biri olan okulumuzda Beden Eğitimi Öğretmenimiz Canan DENİZ koordinesinde sabahları fiziksel ısınma etkinlikleri ile güne başlayan öğrencilerimiz, proje panosunu hazırlayarak tüm okulda sağlıklı beslenme farkındalığı oluşturmaya devam ediyor.

Ara

Akıncılar Kaymakamı Sn. Saltuk Buğrahan AÇIKBAŞ ve Sivas Barosu Bşk. Sn. Fatih SEVİM'in katılımı ile okulumuzda İnsan Hakları Günü programı yapıldı. Okulumuz Konferans Salonunda Avukan Ongun GÖBEL tarafından yapılan İnsan Haklarının tarihsel gelişimi hakkındaki sunum sonrasında Sn. Açıkbaş ve Sn. Sevim 11. ve 12. sınıf öğrencileri ile hukuka ve hukukun alt kollarına dair mesleki motivasyon konuşması yaparak öğrencilerimizin sorularını cevaplandırdılar.

Ara

10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü kapsamında okulumuzda öğrencilerimizle el ele bir birlik panosu hazırladık,sınıflarımızda konuya dair bilgilendirici videolar izledik.

Ara

Okulumuzda 12-18 Aralık tarihlerinde Tutum-yatırım ve Türk Malları haftası kutlamaları kapsamında bizler de yaptığımız etkinliklerle iştirak ettik.

Kas

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 85.yılında okulumuzca hazırladığımız programda saygı ve rahmetle yad ettik.

Kas

Ekm

Her ay sonunda uyguladığımız ve öğrencilerimizde olumlu davranışları pekiştirmek ve örnek özellikleri özendirmek üzere çeşitli ödüller verdiğimiz ;HEDEF projesi kapsamında devam eden uygulamamız "ayın örnek öğrencileri" Ekim Ayı lise kategorisinde 9A Muratcan ŞAHİN;ortaokul kategorisinde ise 6/A sınıfından Eren KÜÇÜKKURT seçilmiştir.

Ekm

İmam Hatip Okullarının kuruluş yıldönümünü vesilesi ile İmam Hatipler haftası ilan edilen 13-17 Ekim tarihleri arasında, bizler de okul olarak Kur'an tilaveti çeşitli sinevizyon gösterileri, günün anlam ve önemine dair konuşmalar ve şiirler ile İmam Hatipler haftası programımızı gerçekleştirdik.

Ekm

Okul Müdürü Gürkan ÇANAKÇI yönetiminde 2023-2024 Eğitim öğretim yılı itibariyle ölçme ve değerlendirme yönetmeliğinde yapılan değişikleri gözden geçirmek;yeni sistemde yapılacak olan uygulama ve yazılı sınavları ve ilçe-il-ülke genelinde yapılacak olan ortak sınavlara ilişkin senaryo ve kazanım tablolarını değerlendirmek üzere okulumuz öğretmenleri ile bir araya geldik.Yapılan ve uygulanması planlanan değişiklikleri inceleyerek planlama ve programlarda yapılacak çeşitli güncellemeleri görüştük.

Ekm

2023-24 Eğitim Öğretim Yılı Okul Aile Birliği toplantımızı gerçekleştirdik.

Katılımlarından dolayı tüm velilerimize teşekkür ederiz.

Eyl

Okul Rehber Öğretmenimiz Esmeray TOPKAYA DAĞ tarafından velilerimize yönelik " otokontrol "konulu seminer verildi.

Eyl

Okul Rehber Öğretmenimiz Esmeray TOPKAYA DAĞ tarafından  ortaokul ve lise öğrencilerimize "otokontrol " konulu seminer verildi.

﴾128﴿

Andolsun, size içinizden öyle bir peygamber gelmiştir ki, sizin sıkıntıya uğramanız ona ağır gelir, size çok düşkündür, müminlere karşı şefkat ve merhamet doludur.

﴾129﴿

Buna rağmen yüz çevirirlerse de ki: “Allah bana yeter, O’ndan başka ilah yoktur, ben yalnız O’na güvenip dayanırım; O, büyük arşın sahibidir.”

Peygamber efendimizin dünyaya teşrifini kutladığımız Mevlid-i  Nebi haftasında öğrencilerimize  mevlid kurabiyesi ve mevlid lokumu ikramında bulunduk.