SİVAS / AKINCILAR - Akıncılar Anadolu İmam Hatip Lisesi

03463615860, cep 05066197722
YENİ MAH. CUMHURİYET CAD. NO72 AKINCILAR / SİVAS
Vizyon
1-Çağın gerektirdiği temel teknolojik becerilere sahip, temel bilgisayar okuryazarlığı olan, robotik, kodlama, yazılım okuryazarlığı edinmiş mutlu bireyler yetişsin. 2-Okulumuzda, öğrenme temel ihtiyaç kabul edilsin. 3-Bilgiye ihtiyaç duyan ve bilgiyi güç olarak kabul eden, bilgiye ulaşmak için her koşulda çaba sarf eden, üretken bireyler yetişsin. 4-Okulumuzda herkes, her gün daha iyiye ulaşmak için çalışsın. 5-Nitelikli birey ve kaliteli eğitim bizim için vazgeçilmez olsun. 6-Okulumuzda hem öğretenler ve hem de öğrenenler birbirlerinin öğrenmesine ve birbirlerinin gelişimine yardımcı olmanın önemine inansın.
Misyon
“Kaliteli Eğitim Herkesin Hakkıdır.” ilkesinden yola çıkarak başarılı fakat maddi yetersizlik içerisinde olan öğrencilere burslu eğitim imkânı sağlamak; milli ve evrensel değerleri içselleştirmiş, yenilikçi, sürekli etkin öğrenen, kendini bilgi ile doldurmak yerine bilgiyi kullanan, iç disiplini, öz güveni ve öz saygısı yüksek, lider nitelikli gençler yetiştirmek ve bunları kentimize kazandırmaktır. Öğrencilerimizin en üst düzeyde bilgi ve beceri sahibi , kendine güven, yardımlaşma, paylaşma duygularını gelişmiş, 21.yüzyılın gelişen bilgi toplumunun gereksinim duyduğu, ailesine, çevresine, milletine faydalı, sorumluluk duygusu gelişmiş bireyler olarak yetiştirmek, Öğrencilerimizi; demokrasinin temel ilkelerini benimsemiş, başkalarının hak ve hürriyetlerine saygılı birey olarak yetiştirmek için; NİTELİKLİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VERMEKTİR.
Kütüphane Kitap Sayısı :2037
İngilizce, Arapça
İlçemize karayolu ile ulaşım mümkün ve oldukça kolaydır.
Servis Bilgisi
İlçe içinde 3 servisimiz öğrencilerimize sabah, öğle ve akşam hizmet vermektedir.
Yerleşim Yeri
İlçemiz Karadeniz ikliminin hakim olduğu, Kılıçkaya Baraj Gölü´nü de içinde barındıran verimli bir coğrafyada yer almaktadır. Halkın geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. İlçe nüfusu köylerle birlikte 5000 civarındadır.
İl Merkezine 147 km uzaklıktadır. Okulumuz İlçe merkezinde bulunmaktadır.
Kontenjan Bilgileri
Okulumuzda İmam Hatip Ortaokulu 5. sınıf için kontenjan bulunmamakla birlikte; Anadolu İmam Hatip Lisesi için kontenjanımız 34´tür.
Okulumuz Yerel Yerleştirme ile öğrenci almaktadır.
Henüz mezun öğrencimiz bulunmamaktadır.
Henüz mezun öğrencimiz bulunmamaktadır.
İl Atletizm / Kros İlçe Futbol Turnuvası İl Voleybol Turnuvası
MESLEK DERSLERİ BİLGİ YARIŞMASI İL 1´LİĞİ TÜBİTAK-2016-2017-2018-2019
Proje Çalışmaları
eTwinning Okulu Etiketi - 2023 Tübitak 4006 eTwinning - Kendini Sev Çevreni Koru (2019-2020) eTwinning - Geri Dönüşüm Muhteşem Olacak (2020 - 2021) eTwinning - Pozitif Gelişim İçin İletişim, Resfebelerle Sivas, Dönüştür Yap Öğren (2021 - 2022)